“Yoga is the space where flower blossoms.”

 Τα τμήματά μας 

Υπάρχουν πολλά είδη yoga, αλλά το κατάλληλο είδος για εσάς , είναι αυτό που μπορούμε να προσαρμόσουμε στις ανάγκες σας. Για αυτό το λόγο το Soul House, σας προσφέρει μια ποικιλία δασκάλων και μαθημάτων. Πάρτε λίγο χρόνο και μελετήστε τα είδη, τις ώρες και τα βιογραφικά των εκπαιδευτών μας, και μην διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μας για να βρούμε το κατάλληλο πρόγραμμα για εσάς.

Hatha Yoga flow & Pranayama


Ένα μάθημα Χάθα γιόγκα περιλαμβάνει σωματικές στάσεις-ασκήσεις (asanas), τεχνικές αναπνοής (pranayama), διαλογισμό (dyana) και χαλάρωση (στη σαβάσανα) με στόχο το υγιές σώμα, αλλά και έναν γαλήνιο νου.

Στη Χάθα οι μαθητές μπαίνουν σε μια στάση (άσανα) και μένουν σε αυτή για μερικές ή περισσότερες αναπνοές εμβαθύνοντας την εμπειρία τους σε αυτές. 

 Μια εξαιρετική ευκαιριά για πρακτική στον έλεγχο της βιοενέργειας μας, δηλαδή στο πως μπορουμέ να αντιληφθούμε το δώρο της αναπνοής μας.

Ιδανική επιλογή για όλους όσους αρχίζουν τώρα τη γιόγκα και για εκείνους που θέλουν να επιστρέψουν στις βασικές αρχές της.

 

Vinyasa Flow


Η vinyasa yoga θα λέγαμε πως είναι η εξέλιξη της Hatha yoga και χαρακτηρίζεται από τη ροή στάσεων και τον συγχρονισμό της κίνησης με την αναπνοή.

Ένα μάθημα εμπεριέχει θέσεις όλων των κατηγοριών (καθιστές, όρθιες, ισορροπίες, κτλ.) η μορφή και η ένταση μπορεί να αλλάζει συνεχώς ανάλογα με τις ανάγκες των μαθητών. Με λίγα λόγια δουλεύει με το μυαλό και το σώμα σας για να σας προσφέρει μια πλήρη εμπειρία.

Όταν εξασκείστε στην Vinyasa, επικεντρώνεστε στην αναπνοή σας για όλη τη διάρκεια του μαθήματος και αυτό σημαίνει ότι ασκείτε με πλήρη επίγνωση . Εστιάζοντας λοιπόν στην εισπνοή και την εκπνοή σε κάθε σωματική κίνηση , το κεντρικό νευρικό σας σύστημα χαλαρώνει.

Restorative Yoga

H  συνδυάζει το σωματικό και το διαλογιστικό κομμάτι, είναι ένας άλλος τρόπος να νοιώσεις και να αφουγκραστείς το σώμα σου.

Ενώ στις πιο δραστήριες μορφές της γιόγκα δημιουργείται συνήθως "ροή" μεταξύ των γιογκικών στάσεων - asana, στη Restorative γιόγκα γίνεται χρήση της αργής θεραπευτικής κίνησης και της παραμονής στις ασάνες με την υποστήριξη ειδικών βοηθημάτων όπως κουβέρτες, τουβλάκια, bolsters κ.α..

Η Restorative γιόγκα είναι μια διαδικασία που οδηγεί στην αυτοανακάλυψη. Βοηθά να φέρει το νου και το σώμα σε ισορροπία, καλλιεργώντας την επίγνωση σχετικά με τους περιορισμούς του σώματος.

Τα μαθήματα της Restorative yoga, είναι κατάλληλα για όλους και όλες τις ηλικίες, και φυσικά για όσους θέλουν να δουλέψουν όχι μόνο την ευλυγισία τους αλλά και την ψυχική τους ηρεμία.

Pilates

H μέθοδος Pilates επικεντρώνεται στη συμμετρική στάση του σώματος, στον έλεγχο της αναπνοής, στην ενδυνάμωση των κοιλιακών, στη σταθεροποίηση της σπονδυλικής στήλης, της λεκάνης και της ωμοπλάτης.

Επικεντρώνεται επίσης στην ευλυγισία των μυών , στην κινητικότητα των αρθρώσεων και στην ενδυνάμωση μέσω του ολικού εύρους κίνησης. Αντιμετωπίζει το σώμα σαν σύνολο για αυτό και δεν προκαλεί τραυματισμούς. Κάτι που καθιστά την μέθοδο και σαν άριστο μέσo αποκατάστασης τραυματισμών και χρόνιων παθήσεων.

O ίδιος ο Pilates συνήθιζε να λέει ότι «σε 5 μαθήματα αρχίζεις να αισθάνεσαι την διαφορά, σε 10 μαθήματα το αισθάνονται και οι άλλοι, σε 20 μαθήματα έχεις ένα εντελώς καινούργιο σώμα».

Stretching

Η συστηματική άσκηση με μυϊκές διατάσεις έχει θετική επίδραση σε όλο το σώμα, γιατί το ανακουφίζει από την ένταση των καθημερινών δραστηριοτήτων, δημιουργεί ένα αίσθημα αποσυμφόρησης από το στρες, χαλαρώνει τους μυς και μειώνει τους πόνους που οφείλονται σε πιασίματα, έντονη σωματική δραστηριότητα, άσκηση ή υπερβολική καταπόνηση.

Eπιπλέον, οι διατάσεις συμβάλλουν στη βελτίωση της σωματικής απόδοσης και πιθανόν βοηθούν στην πρόληψη των τραυματισμών, γιατί αυξάνουν την ευκαμψία των αρθρώσεων και την ελαστικότητα των μυών.

Ένα μάθημα για όλους.


Kids Yoga

(από 4 ετών εως 13).

Μια σειρα απο πρωτότυπα workshop - μέσα στην νέα σεζον-  για παιδιά απο την ειδικευμένη δασκάλα μας, θα φέρει τους μικρούς μας φίλους πιο κοντά στην yoga.

H γιόγκα είναι μια δυναμική τεχνική που βοηθά το παιδί να κινεί το σώμα του με τέτοιο τρόπο ώστε να αισθάνεται όμορφα.

Πολλές ασκήσεις έχουν προέλθει από στάσεις ζώων και φέρουν τις αντίστοιχες ονομασίες. Tα παιδιά τις λατρεύουν και θέλουν να τις μιμηθούν, αφού όχι μόνο διασκεδάζουν, αλλά γυμνάζουν κυρίως τη σπονδυλική στήλη, που σε μικρές ηλικίες είναι ευάλωτη στη σκολίωση, στη λόρδωση και στην κύφωση. Bοηθά τα παιδιά με άσθμα, αφού διευρύνει την αναπνοή και τονώνει τους θωρακικούς μυς.

Eίναι ιδανική για την παιδική παχυσαρκία, επειδή ισορροπεί τη λειτουργία των αδένων και την πέψη. Συμβάλλει στην αντιμετώπιση του συνδρόμου ελλειμματικής προσοχής με υπερκινητικότητα, διεγείροντας και τονώνοντας το νευρικό σύστημα και βελτιώνοντας τη συγκέντρωση, με ειδικές ασκήσεις απλού διαλογισμού.

Σε ένα φυσιολογικό παιδί η γιόγκα κάνει το σώμα του περισσότερο ανθεκτικό και του δίνει μεγάλη ευλυγισία, με αποτέλεσμα να μειώνεται ο κίνδυνος των ατυχημάτων.

Aπόκτηση αυτοπεποίθησης. H γιόγκα δεν είναι μια ανταγωνιστική δραστηριότητα, όπως τα σπορ που απαιτούν να ξεπεράσεις και τον εαυτό σου και κυρίως τον άλλον.

H ανταγωνιστικότητα αυτή της δυτικής άσκησης εγγράφεται στο ανθρώπινο σώμα. H γιόγκα, σαν γνήσιο «παιδί» της Aνατολής, θέλει να απελευθερώσει το σώμα και την ενέργειά του με τις ήπιες τεχνικές που μαθαίνουν την αυτοπειθαρχία χωρίς την καταπίεση των ρεκόρ.

Prenatal Yoga

Η prenatal yoga είναι πολλά περισσότερα από «ένα μάθημα yoga για έγκυες γυναίκες». Είναι ένα από τα καλύτερα δώρα που μπορείς να κάνεις στον εαυτό σου, αλλά και στο έμβρυο που μεγαλώνει μέσα σου.

Πρόκειται για ένα ειδικά σχεδιασμένο πρόγραμμα που σε προετοιμάζει σωματικά και ψυχολογικά για το πανέμορφο ταξίδι προς τη μητρότητα. θα μάθεις να ενεργοποιείς διαφορετικές μυϊκές ομάδες, θα γυμνάσεις τη σπονδυλική στήλη, θα δυναμώσεις τη λεκάνη, το ιερό οστό και τα ισχία, ανακουφίζοντας από τους πόνους στη μέση και την πλάτη και προετοιμάζοντας το σώμα για έναν φυσιολογικό τοκετό και μια πιο ομαλή αποκατάσταση.

( Τα τμήματα πραγματοποιούνται κατόπιν γραπτής άδειας απο τον γιατρό που σας παρακολουθεί. Κατόπιν καθορισμένου  ραντεβού και αποτελούνται απο μικρά τμήματα).


Προσωπικές
Συνεδρίες.

Οι προσωπικές συνεδρίες είναι ειδικά σχεδιασμένα μαθήματα βασισμένα στις ανάγκες του κάθε μαθητή. Ιδανική επιλογή για αρχάριους μαθητές αλλά και για προχωρημένους που θέλουν να εστιάσουν σε ένα πιο συγκεκριμένο κομμάτι της πρακτικής τους εξάσκησης. Τα προσωπικά μαθήματα είναι μια εξαιρετική ευκαιρία για ανθρώπους που χρειάζονται σωματική αποκατάσταση και ευεξία.

Τα μαθήματα πραγματοποιούνται κατόπιν ραντεβού.* Η ισχύς των ομαδικών μαθήματα  είναι έως 30 ημέρες από την έναρξη.

* Τα ομαδικά τμήματα σε περίπτωση ασθένειας ή υποχρεώσεων του μαθητή μπορούν να παγώσουν για ένα μήνα.

* Παρακαλείσθε για την έγκαιρη ακύρωση του μαθήματος , στα ατομικά και στα group της Prenatal Yoga και Kids Yoga.

* Οι επισκέψεις προπληρώνονται.

 If anything is worth doing, do it with all your heart.