«10 συμβουλές για μια καλύτερη ζωή.»

2022-04-11

🧘🏻‍♂️ Tip 1

Ρωτά τον εαυτό σου «Γιατί;»

🤨 Ένας από τους βασικούς τρόπους αμφισβήτησης των αρνητικών σκέψεων που μειώνουν την αυτοπεποίθηση σου είναι να ρωτάς : Γιατί ;

😔 Λόγου χάρη, η συνήθης αρνητική σκέψη «Δεν είμαι αρκετά καλός» μπορεί να σε κάνει να στεναχωριέσαι για πολλές πτυχές της ζωής σου. Ίσως νιώθεις ότι δεν είσαι αρκετά καλός φίλος ή σύντροφος. Τώρα δεν είναι η ώρα να αναρωτηθείς γιατί ;

😕 Μπορείς να βρεις 5 πραγματικούς λόγους που σε κάνουν να μην είσαι αρκετά καλός ; Λίγο δύσκολο. Άσε τη λογική να επικρατήσει- αν ο μοναδικός τρόπος με τον οποίο μπορείς να απαντήσεις σε αυτή την απλή ερώτηση είναι το «επειδή ξέρω πως είναι αλήθεια» μπορείς αν αρχίσεις να αλλάζεις τον τρόπο με τον οποίο αντιλαμβάνεσαι τον εαυτό σου.

🧘🏻‍♂️ Tip 2

Κάνε μια λίστα χαράς.

🤪 Προκειμένου να εστιάζεις στα θετικά, κάνε μια λίστα με όλα τα καλά πράγματα στη ζωή σου.

😕 Αυτό ίσως φανεί δύσκολο στην αρχή, αλλά μπορείς πάντα να ζητάς βοήθεια από φίλους και συγγενείς.

😎 Αυτή η λίστα μπορεί να αποτελείται από προσωπικά ή γενικά στοιχεία, λόγου χάρη : «Είμαι υγιής» ή «Η οικογένεια μου με στηρίζει».

🤓 Μπορείς να τη βάλεις κάπου όπου να φαίνεται, για να σου θυμίζει όλα τα καλά γύρω σου όταν ο αρνητισμος δείχνει να τρυπώνει στη ζωή σου.

🧘🏻‍♂️ Tip 3

Ενέργησε σαν να έχεις Άπλετη Αυτοπεποίθηση.

🦁 Φαντάσου πως θα ήταν η ζωή σου αν είχες αυτή τη στιγμή αυτοπεποίθηση εκ φύσεως.

🐯 Πως θα ήταν η στάση του σώματος σου; Πως θα κινούσες το κορμί σου; Πως θα Ακουγόταν η φωνή σου; Τι θα έλεγες στον εαυτό σου; Τι εικόνα θα είχες στο μυαλό σου;

🐻 Από τη στιγμή που έχεις μια ξεκάθαρη εικόνα, φαντάσου πως είσαι αυτό το άτομο. Μπες στη θέση του, δες τον κόσμο μέσα από τα μάτια του και νιώσε ότι νιώθει.

🐺 Αν το κάνεις αυτό συχνά, θα ξεχάσεις ότι παίζεις έναν ρόλο, και η αυτοπεποίθηση θα σου γίνει συνήθεια.

🧘🏻‍♂️ Tip 4

Να το γιορτάζεις που και που !

🙏🏻 Μήπως ήμουν μπροστά στην γέννηση του θεανθρώπου; Μα γιορτάζω τα Χριστούγεννα. Μήπως γνωρίζω προσωπικά τον άγιο Βαλεντινο; Μα δίνω ένα τριαντάφυλλο στην γυναίκα μου. Μήπως ήμουν μπροστά στο θαύμα της ανάστασης; Μα τσουγκρίζω αυγά το Πάσχα.

🥳 Το να γιορτάζεις είναι μια εξαιρετική ευκαιρία για να έρθεις πιο κοντά σε όσους αγαπάς και να προσφέρεις κάτι ξεχωριστό στον εαυτό σου. Δημιούργησε, μόνος δικές σου μοναδικές ευκαιρίες για να γιορτάσεις κάτι.

🤓 Γιόρτασε μια μέρα με το αγαπημένο σου φαγητό. Καθιέρωσε μια μέρα, με τον αγαπημένο σου περίπατο. Διάλεξε μια βραδιά και θεσμοθέτησε ένα πάρτυ με τους φίλους σου. Κάνε όλα αυτά σαν να είναι παράδοση και παρέδωσε την σκυτάλη στις επόμενες γενιές δικών σου ανθρώπων.

🧘🏻‍♂️ Tip 5

Το φάρμακο της φύσης.

🚶🏻 Κάνε το περπάτημα και την ύπαιθρο μέρος της ρουτίνας σου. Ο φρέσκος αέρας, η άσκηση και η επαφή με τη φύση θα φτιάξουν εγγυημένα τη διάθεση σου.

🏃🏻‍♂️ Μελέτες δείχνουν ότι μόλις πέντε λεπτά στο πράσινο μπορούν να μειώσουν την αρτηριακή πίεση σου, ενώ ένα περπάτημα είκοσι με τριάντα λεπτά μπορεί να έχει το ίδιο χαλαρωτικό αποτέλεσμα με ένα ήπιο ηρεμιστικό.

🌺 Αν έχετε κήπο, βγείτε έξω και κάντε ένα απλό πότισμα. Αν δεν έχετε, γιατί να μην δοκιμάσετε να προσφέρετε εθελοντική εργασία με μια τοπική ομάδα προστασίας πρασίνου;

🧘🏻‍♂️ Tip 6

Κοιτά τη μεγαλύτερη εικόνα.

💫 Όταν περνάς μια δύσκολη κατάσταση, δοκίμασε να βγεις έξω τη νύχτα και να κοιτάξεις τα αστέρια.

🪐 Σκέψου το γεγονός ότι είσαι μια μικροσκοπική κουκκίδα σε κάποιον όμορφο πλανήτη σε ένα σύμπαν εκατό οκτάκις εκατομμυρίων άστρων !

🌍 Το να δεις τη ζωή σου ως μέρος μιας μεγαλύτερης εικόνας μπορεί να βάλει τα προβλήματα σου σε προοπτική και να σε βοηθήσει να αντιμετωπίσεις προκλήσεις με ανανεωμένη δύναμη.

🧘🏻‍♂️ Tip 7

Να ελπίζεις .

🙏🏻 Αντί να ανησυχείς για εκείνα που φοβάσαι, φαντάσου τι θέλεις.

🤞 Αυτό θα σε βοηθήσει να καλλιεργήσεις μια θετική στάση απέναντι στη ζωή.

🧘🏻‍♂️ Tip 8

Μάθε να ανασαίνεις.

🦋 Το να μάθεις να ανασαίνεις ακουγεται παράξενο. Στο κάτω κάτω, αναπνέουμε όλη την ώρα χωρίς να το σκεφτόμαστε.

🦆 Ωστόσο, πολλοί από εμάς παίρνουμε κοφτές, ρηχές ανάσες, με αποτέλεσμα να στερούμαστε οξυγόνο.

🐥 Οι βαθιές ανάσες τρέφουν τα συστήματα μας. Αυξάνουν την ενέργεια μας και την πνευματική διαύγεια μας και θέτουν σε λειτουργία το παρασυμπαθητικό νευρικό μας σύστημα, κάτι που μας ηρεμεί.

🐧 Την επόμενη φορά που θα αντιμετωπίσεις μια στρεσογόνα κατάσταση ή θα συνειδητοποιήσεις ότι αισθάνεσαι αγχωμένος, βάλε το χέρι σου στο στομάχι σου και παρε μια βαθιά ανάσα από τον αφαλό σου, επιτρέποντας στο σώμα σου να χαλαρώσει και να γεμίσει αέρα. Στη συνέχεια άφησε αργά τον αέρα. Στη συνέχεια επανάλαβε πέντε φορές ή ώσπου να αισθανθείς ήρεμος.

🐦 Αρκετές φορές κατά τη διάρκεια της μέρας συντονίσου με την αναπνοή σου. Είναι σφιγμένο το στομάχι σου; Παίρνεις κοφτές ανάσες από το στήθος σου; Κρατάς την αναπνοή σου; Αν ναι, δοκίμασε μια σειρά από βαθιές ανάσες. Αν το κάνεις τακτικά, θα εκπαιδεύσεις σιγά σιγά το σώμα σου να αναπνέει σωστά.

🧘🏻‍♂️ Tip 9

Μικρά Βήματα.

🙊 Όταν ερχόμαστε αντιμέτωποι με προκλήσεις στη ζωή, μπορεί να παραλύσουμε από φόβο. Είτε πρόκειται για μια μεγάλη πρόκληση, όπως το ξεκίνημα μιας νέας δουλειάς, είτε για μια μικρότερη, όπως η αρχή μιας δίαιτας, το κλειδί της επιτυχίας είναι να αντιμετωπίσουμε τον φόβο και να αναλάβουμε δράση.

🙈 Ο πιο εύκολος τρόπος είναι να κάνούμερα μικρά βήματα. Βρες ένα πραμα για το οποίο χρονοτριβείς και σκέψου τουλάχιστον πέντε τρόπους για να κάνεις ένα βήμα προς τη σωστή κατεύθυνση.

🙉 Λόγου χάρη, αν ο στόχος σου είναι να αποκτήσεις καλή φυσική κατάσταση, θα μπορούσες να ξεκινήσεις με ένα βηματάκι, κάνοντας πέντε πουσαπς ή πέντε καθίσματα τη μέρα, ή να πας για ένα δεκάλεπτο διαλλειμα σου.

🐒 Με κάθε νέο βήμα, η αυτοπεποίθηση και ο ενθουσιασμός σου θα μεγαλώσουν. Συνέχισε να προχωράς προς τον στόχο σου. Οι ψυχικά δυνατοί άνθρωποι αναλαμβάνουν δράση.

🧘🏻‍♂️ Tip 10

Πίστεψε το!

🐉 Προσπάθησε να βρεις εναλλακτικές προοπτικές στη ζωή. Το να αλλάξεις τους φακούς μέσα από τους οποίους βλέπεις πράγματα μπορεί να έχει τεράστια σημασία.

🐲 Λόγου χάρη, όταν υιοθετείς με απόλυτη βεβαιότητα μια νέα πεποίθηση που σου δίνει δύναμη, μπορείς να πετύχεις σχεδόν τα πάντα.

🦎 Ιδού πέντε πεποιθήσεις που μπορεί να σε εμπνεύσουν:

1. Υπάρχει πάντα τρόπος αν είμαι αφοσιωμένος.

2. Το παρελθόν δεν είναι ίδιο με το μέλλον.

3. Κάθε νέα εμπειρία με κάνει δυνατό.

4. Δεν υπάρχουν αποτυχίες - μόνο αποτελέσματα από τα οποία μπορώ να μάθω.

5. Δημιουργώ τη δίκη μου ζωή.