“10 απλές συμβουλές για να αισθανθείς πιο δυνατός.”

2022-03-29

🧘🏻‍♂️tip 01.

🙏🏻 Περίμενε καλά πράγματα.

🙃 Αν επικεντρώνεσαι πάντα στα αρνητικά και περιμένεις τα πράγματα να πάνε άσχημα, αυτό ακριβώς θα αντανακλά και η ζωή σου.

😉 Ο πιο γρήγορος τρόπος να ανακάμψεις από κάτι που έχει πάει στραβά είναι να πεις στον εαυτό σου ότι τα πράγματα θα γίνουν καλύτερα.

🤗 Μια αισιόδοξη προσέγγιση θα βελτιώσει τη διάθεση σου. Θα σε κινητοποιήσει να αναλάβεις δράση και να δείξεις επιμονή, γεγονός που θα αυξήσει δραστικά τις ευκαιρίες σου για επιτυχία.

☺️ Ο Ουίνστον Τσόρτσιλ είπε : Είμαι αισιόδοξος. Δε φαίνεται να έχει καμία χρησιμότητα να είμαι οτιδήποτε άλλο.

😆 Αν φαντασιώνεσαι το φως στην άκρη του τούνελ, αυτό μπορεί να σε γεμίσει με τη δύναμη να διασχίσεις ένα δύσκολο μονοπάτι..

🧘🏻‍♂️tip 02.

🙏🏻 Διάλεξε την αντίδραση σου.

👎 Έχουμε περάσει όλοι κάποιες μέρες και κρίσεις στη ζωή μας, αλλά το πως αντιδρούμε σε αυτές εξαρτάται από εμάς.

🤛 Όταν συμβεί κάτι κακό, μπορούμε να επιλέξουμε να αντιδράσουμε αρνητικά ή να να παραμείνουμε ήρεμοι και να αναζητήσουμε μια λύση. Συχνά πέφτουμε στην παγίδα της συνήθειας και αντιδρούμε σε καταστάσεις με τον ίδιο τρόπο. Είναι σημαντικό να συνειδητοποιήσεις ότι το πως αντιδράς εξαρτάται από εσένα.

👌 Όταν έρχεσαι αντιμέτωπος με μια αναποδιά, κάνε διαλλειμα και αποφάσισε συνειδητά πως θα ήθελες να αντιδράσεις.

✌️Έτσι, την επόμενη φορά που θα σου πέσει το τηλέφωνο και σπάσει η οθόνη, σκέψου : Είναι πολύ ενοχλητικό, αλλά μπορεί να επιδιορθωθεί. Και: θα έχει κάποιο κόστος, οπότε θα πρέπει να περικοψω κάτι για να ανταπεξέλθω, αλλά δεν ήρθε και το τέλος του κόσμου. 

🧘🏻‍♂️tip 03.

💪 Επιβεβαίωσε τη δύναμη σου.

🤔 Όπως λέει και το ρητό, «Αυτό που σκέφτεσαι είναι αυτό που θα γίνεις». Ένας αποτελεσματικός τρόπος να ενισχύσεις την αυτοπεποίθηση και τη δύναμη σου είναι να επαναλαμβάνεις δηλώσεις στον εαυτό σου.

🤗 Πειραματίσου με διαφορετικές δηλώσεις ώσπου να βρεις κάποια που σου ταιριάζει.

🤓 Για παράδειγμα, « Είμαι δυνατός, ολοκληρωμένος και πλήρης».

😎 Επανάλαβε τη δήλωση σου σιγανά ή σιωπηλά στον εαυτό σου ανά διαστήματα μέσα στη μέρα και κάθε φορά που αντιμετωπίζεις μια αναποδιά ή μια δυσκολία.

🧘🏻‍♂️ tip 04.

Στάση Δύναμης

🌞 Δύο λεπτά σε «στάση δύναμης» μπορούν να αλλάξουν ριζικά τη χημεία του εγκεφάλου σου.

🌝 Προσπάθησε να σταθείς όρθιος με τα χέρια ψηλά στον αέρα, σαν να έχεις κερδίσει μόλις το λαχείο ή η ομάδα σου στο ποδόσφαιρο να έχει βάλει γκολ.

🌛Εναλλακτικά, δοκίμασε τη στάση της Γουόντερ Γούμαν, με τα πόδια σου ανοιχτά όσο η λεκάνη σου και τα χέρια στους γοφούς σου.

😛 Ίσως δε θέλεις να το κάνεις αυτό στη μέση του γραφείου ή στο σχολείο, αλλά μπορείς να το κάνεις όταν δεν είναι κανείς τριγύρω, κάθε φορά που χρειάζεσαι μια στιγμιαία ενίσχυση της αυτοπεποίθησης σου.

🧘🏻‍♂️ Tip 05.

Βάλε Yoga στην ζωή σου.

🙏🏻 Τα οφέλη της yoga, είναι πολύ περισσότερα από τη βελτίωση της σωματικής ευελιξίας σου.

🧘🏿‍♂️ Η yoga σε βοηθάει να κοιμάσαι καλύτερα.

😉 Σταθεροποιεί τη διάθεση σου και μειώνει το στρες και το άγχος.

🙃 Οι δύσκολες στάσεις του σώματος, ιδιαίτερα, συμβάλλουν στην ενίσχυση της αυτοπεποίθησης και της εσωτερικής δύναμης σου, κάτι που μπορεί να επηρεάσει θετικά την υπόλοιπη ζωή σου.

🧘🏻‍♂️ Tip 06.

Σώμα Πολεμιστή.

💪 Είναι εύκολο να αντιμετωπίζεις αντιξοότητες όταν έχεις καλή φυσική κατάσταση και είσαι δυνατός.

👌 Φρόντισε τον εαυτό σου κάνοντας τακτικά γυμναστική. Οι ειδικοί συστήνουν γύρω στα 30 λεπτά σωματικής δραστηριότητας τη μέρα.

🏃‍♀️ Η άσκηση συμβάλλει στην απόκτηση αντοχής με πολλούς τρόπους, καθώς παράγει ενδορφίνες και σεροτονίνη, που φτιάχνουν τη διάθεση σου, και αλλάζει τον τρόπο απόκρισης του εγκεφάλου σου στο στρες, κάνοντας τον πιο ανθεκτικό στο άγχος.

🤸‍♂️ Μπορεί, επίσης,να αυξήσει την ενέργεια σου, να ενισχύσει την αυτοπεποίθηση σου και να συνδράμει στον καλό ύπνο. Όλα αυτά θα σε βοηθήσουν να ξεπερνάς στρεσογόνες καταστάσεις.

🏄‍♂️ Ο καλύτερος τρόπος για να ξεκινήσεις να γυμνάζεσαι είναι να δοκιμάσεις διάφορες ασκήσεις και δραστηριότητες ώσπου να βρεις κάτι που απολαμβάνεις πραγματικά.

🏊‍♂️ Οποιαδήποτε δραστηριότητα μετράει αν αυξάνει τους χτύπους της καρδιάς σου και σε κάνει να αναπνέεις πιο γρήγορα και να νιώθεις πιο ζεστά, είτε γρήγορο περπάτημα, χορός, πατίνια ή κολύμπι.

🤾‍♂️ Το να γραφτείς σε έναν αθλητικό σύλλογο, να κάνεις μαθήματα γυμναστικής ή να ασκείσαι με έναν φίλο θα σε βοηθήσουν να επιμείνεις και να δουλέψεις πιο σκληρά..

🧘🏻‍♂️ Tip 07.

Κολύμπησε προς έναν πιο ανθεκτικό εαυτό.

🏊‍♀️ Το κολύμπι είναι μια από τις αποτελεσματικές μορφές άσκησης, τόσο επειδή γυμνάζει όλο το σώμα όσο και επειδή σου επιτρέπει να χαλαρώνεις και να αποφορτίζεσαι.

🏊‍♂️ Το ρυθμικό πλατσουρισμα με κάθε χέρια και η αφοσίωση στην τεχνική και στις ανάσες σου είναι ένας εξαιρετικός τρόπος για να απομακρύνει το μυαλό σου από τα προβλήματα.

🏊 Και μόνο αυτό, μπορεί να σου δωσεις την ευκαιρία να σκεφτείς τις θετικές αλλαγές που κάνεις.

🏊‍♀️ Πρόσθεσε το γεγονός ότι το να επιπλέεις στο νερό είναι μια εκπληκτικά χαλαρωτική εμπειρία και έχεις την τέλεια συνταγή για μια χαλάρωση που θα σε κάνει πιο δυνατό και θα σε ενθαρρύνει.

🧘🏻‍♂️ Tip 08

Εξάσκησε την Ευγνωμοσύνη.

🤗 Η αναγνώριση του τι είναι καλό στη ζωή σου μπορεί να κάνει τη διαφορά όταν παρουσιαστούν δυσκολίες.

🙏🏻 Μελέτες δείχνουν ότι η ευγνωμοσύνη φτιάχνει τη διάθεση μας και πλημμυρίζει το σώμα μας με ορμόνες που μας κάνουν να νιώθουμε καλά.

🙃 Το πως αντιλαμβάνεσαι την ευγνωμοσύνη εξαρτάται από εσένα. Θα μπορούσες στο τέλος κάθε μέρας να συλλογίζεται όλα τα πράγματα που πήγαν καλά ή, ίσως, να αναζητήσεις πράγματα που σε κάνουν να χαμογελάς καθώς προχωράει η ημέρα σου.

😌 Για κάποιους είναι χρήσιμο να κρατούν ένα ημερολόγιο ευγνωμοσύνης, όπου καταγράφουν τρία πράγματα για τα οποία ειναι ευγνώμονες κάθε πρωί ή βράδυ.

😇 Εκπαιδεύοντας το μυαλό σου να παρατηρεί αυτό που είναι σωστό στη ζωή και όχι αυτό που είναι λάθος, θα έχεις μεγαλύτερα αποθέματα συναισθηματικής δύναμης για να σε βοηθήσουν να ξεπερνάς τα άγχη και τα βάσανα της ζωής σου.

🧘🏻‍♂️ Tip 09

Καλλιέργησε τη Συμπόνια.

🙏🏻 Όταν αντιμετωπίζεις μια αναποδιά, είναι πολύ εύκολο να είμαστε σκληροί απέναντι στον εαυτό μας - αλλά αυτό δεν θα βοηθήσει καθόλου.

🤨 Αν κάνεις ένα τσιγάρο αφού έχεις κόψει το κάπνισμα ή δεν καταφέρεις να ακολουθήσεις μια νέα διαδικασία μελέτης, το να τα βάζεις με τον εαυτό σου είναι σαν να μπαίνεις σε έναν λαβύρινθο που σε τραβάει προς τα κάτω και από τον οποίο είναι δύσκολο να ξεφύγεις.

😀 Αντί γι'αυτό, εξασκήσου στο να συναισθάνεσαι τον εαυτό σου. Θύμισε του πως όντως προσπάθησες. Μεταχείρισου τον με καλοσύνη, ανέβα ξανά στη σέλα και προχώρα.

🧘🏻‍♂️ Tip 10

Η μαγεία της μοναξιάς.

🧗🏻 Δεχόμαστε τόση πίεση για να είμαστε δραστήριοι και απασχολημένοι, ώστε μπορεί να είναι δύσκολο να δικαιολογήσουμε το ότι περνάμε χρόνο «χωρίς να κάνουμε τίποτα».

🧎🏻‍♂️ Ωστόσο, οι περίοδοι μοναξιάς μπορούν να παίξουν ουσιαστικό ρόλο στην καλλιέργεια της συναισθηματικής αντοχής. Ο χρόνος με τον εαυτό σου σου δίνει την ευκαιρία να κάνεις μια στάση και να σκεφτείς. Σου επιτρέπει να βρεις ποιος είσαι και τι έχει μεγαλύτερη σημασία για εσένα.

🧍🏻‍♂️Ενθάρρυνε την αυτοδυναμία και το αίσθημα να στηρίζεσαι στα πόδια σου και να είσαι στη θέση του οδηγού και όχι να αφήνεις να ελέγχουν τη ζωή σου εξωτερικοί παράγοντες.

🚶🏻 Δοκίμασε να περνά τακτικά χρόνο μόνος σου, ακόμα και αν πρόκειται για πέντε λεπτά τη μέρα. Διαλογίσου λίγα λεπτά το πρωί, φάε το μεσημεριανό σου στο πάρκο, ακου χαλαρωτική μουσική ή κάθισε στη φωτιά και ατένισε τις φλόγες.

🙎🏻‍♂️ Σημείωσε να βρεις χρόνο για χαλάρωση και στοχασμό και δες πόσο καλύτερα αισθάνεσαι.