Yoga Sutra 1.13: tatra sthitau yatnah abhyasa 

Η ομάδα

 Ο Πάνος Κοντογιώργος σπουδάζοντας στο Λονδίνο (BA of Mass Communication and Media Arts with Hons) και δουλεύοντας για αρκετά χρόνια στον χώρο της δημοσιογραφίας και της ενημέρωσης συναντήθηκε τυχαία με την yoga και η γνωριμία τους έγινε ένας μεγάλος έρωτας, τόσο δυνατός που κατάφερε να του αλλάξει τόσο την ζωή όσο την επαγγελματική του δραστηριότητα.


Έτσι παρακολουθεί και ολοκληρώνει το δίπλωμα των 500 ωρών στην τέχνη της Γιόγκα, ενώ λαμβάνει μέρος σε σεμινάρια με τους Edwin Bergman, Jeanne Heileman, Joan Marie Hyman, Chuck Miller, Greville Henwood (GroovyKids teacher training), Simon Park (module 1- prana flow - Embodying the Flow Teacher Training , Μπέττυ Παπαδόπουλου και Biff Mithoefere (Yin Yoga Teacher Training). Το 2015 ολοκληρώνει την εκπαίδευσή του στο πρόγραμμα Strech Your Limits (level1 & level2) με τον Nissim Zoares.


Εργάζεται σε γυμναστήρια, clubs, yoga studios, διοργανώνει Workshops και Yoga Retreats και αρθρογραφεί για θέματα Yoga και Wellness σε έντυπα και sites.


Ενώ παράλληλα είναι υπεύθυνος σπουδών σε επαγγελματικά προγράμματα εκπαίδευσης δασκάλων Yoga (Vinyasa Flow Teacher Training 200H-300H σε Αθήνα και Κρήτη) στην Yoga First Academy (www.yogafirst.gr). 


Η διδασκαλία του συνδυάζει την έντονη δυναμική ροή με την λεπτομερή ευθυγράμμιση των Asanas, και πότε δεν ξεχνά το μότο του ότι η Yoga είναι για όλους.

H Κατερίνα Τσαγκόγεωργα γνώρισε τη Yoga σε ένα γυμναστήριο στη Νέα Σμύρνη, ενώ ήταν φοιτήτρια Επικοινωνίας και Μάρκετινγκ στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών. Η έλξη ήταν άμεση και η Yoga κέρδισε μια ξεχωριστή θέση στην καθημερινότητά της. Στα χρόνια που ακολούθησαν και ενώ τελειώνει το μεταπτυχιακό της στη Διοίκηση Επιχειρήσεων και εργάζεται σε πολυεθνική εταιρία στον τομέα του Marketing για 12 χρόνια, η Yoga τη συντροφεύει συνεχώς, προσφέροντάς της εκτός από μια ολοκληρωμένη εκγύμναση, την απαραίτητη "αποφόρτιση" σε ένα πολυ απαιτητικό πρόγραμμα.

Το καλοκαίρι του 2017 αποφασίζει να εμβαθύνει στην Yoga και να παρακολουθήσει το Vinyasa Flow Teacher Training της BFS υπό την καθοδήγηση του Πάνου Κοντογιώργου και της Ιωάννας Κολιακουδάκη, λαμβάνοντας πιστοποίηση 200Η από τη Yoga Alliance International και στη συνέχεια πιστοποιείται και ως Yoga Nidra Instructor (40Η).

Θεωρεί ότι η πρακτική της yoga βελτιώνει την ποιότητα ζωής των ασκούμενων όλων των επιπέδων και επιδιώκει στα μαθήματά της να προσφέρει ισορροπία μεταξύ σωματικής άσκησης και χαλάρωσης.

Η Εμμανουέλα Τσαγκαράκη από 4 χρονών ασχολήθηκε με τον κλασσικό και σύγχρονο χορό. Η έκφραση των συναισθημάτων μέσω του σώματος ήταν πάντα η πυξίδα της, γεγονός που την οδήγησε στις μετέπειτα επιλογές της.

Το 2008 ολοκλήρωσε τις σπουδές της στο Παιδαγωγικό Τμήμα Δημοτικής Εκπαίδευσης στη Ρόδο. Εκεί παρακολούθησε σεμινάρια χορού από την Εταιρεία Προστασίας Σπαστικών για άτομα με κινητικές δυσκολίες. Για 2 χρόνια εργάστηκε στο Ηράκλειο Κρήτης στο Παγκρήτειο Εκπαιδευτήριο, όπου εκτός από το παιδαγωγικό της έργο ήταν υπεύθυνη και για την ομάδα χορού της μονάδας του Γυμνασίου. Έπειτα επέστρεψε στην Αθήνα για να εργαστεί σε μία σχολική μονάδα στον Ασπρόπυργο που υποστήριζε την εκπαίδευση τσιγγανοπαίδων.

Το 2012 μετακομίζει στο Λονδίνο για να ασχοληθεί με την ειδική αγωγή. Δουλεύοντας ως λέκτορας σε κολέγιο ενηλίκων με ειδικές ανάγκες, παράλληλα ολοκληρώνει τις μεταπτυχιακές της σπουδές πάνω στην ειδική αγωγή (Institute of Education, UCL). Εκεί ήρθε για πρώτη φορά σε επαφή με την yoga για παιδιά με ειδικές ανάγκες.

Τώρα, εργάζεται ως ειδικός παιδαγωγός σε ειδικό σχολείο της Αθήνας, ενώ παράλληλα είναι συνεργάτης της BFS academy. Έπειτα από αρκετά χρόνια πρακτικής, ολοκλήρωσε το εκπαιδευτικό Vinyasa Flow Yoga 200h με την Ιωάννα Κολιακουδάκη και τον Πάνο Κοντογιώργο στην BFS academy.

Έχει συμμετάσχει σε σεμινάρια kids yoga, εκπαίδευσης ενηλίκων, εμψύχωσης ομάδων, αναρίθμητα παιδαγωγικά σεμινάρια, καθώς και σε ημερίδες συμβουλευτικής. Έχει δουλέψει εθελοντικά με προσφυγόπουλα, όπως επίσης και σε φιλανθρωπικά ιδρύματα.

Εμπνέεται πάντα από την αγάπη της για τα παιδιά και δημιουργεί με γνώμονα το χαμόγελό τους.

Γεννημένος στην Αθήνα και με πολλές ανησυχίες ο Δημοσθένης Αμπράζης θα χαρακτήριζε την πορεία του μάλλον ως μιά τεθλασμένη γραμμή.

Ξεκινώντας από σπουδές στη Θεολογία και τη Φιλοσοφία συνειδητοποίησε τον έρωτά του για το Θέατρο ,το τραγούδι και το χορό.Έτσι,αποφοίτησε από τη δραματική σχολή Φωτιάδη και παρακολούθησε πλήθος μαθημάτων και σεμιναρίων Αγωγής Λόγου,τραγουδιού,κινησιολογίας,θεατρικής σημειολογίας,Υποκριτικής/Αυτοσχεδιασμού,Performance Writing,Κλασικού χορού (Vanganova system),Σύγχρονου Χορού (Limon release,Laban,Graham),Hip Hop,Jazz,contact improvisation,Feldenkrais-awareness through movement,Βιωματικής Ανατομίας με εφαρμογή στο Partnering και τη Yoga.

Ως ηθοποιός έχει συμμετάσχει σε πολλές τηλεοπτικές και θεατρικές παραγωγές σε αθηναϊκά θέατρα και σε περιοδείες (Εθνικό,Αμόρε,Ποταμίτης,Δανδουλάκη,Βικτώρια,Τόπος Αλλού κ.α)σε έργα μοντέρνα,παιδικά και κλασσικά έργα (Σαίξπηρ,Μολιέρος,Γκολντόνι,Αριστοφάνης,Ευριπίδης κ.α). Μέσα από το Θέατρο και την κίνηση άρχισε να αντιλαμβάνεται την πραγματικότητα μέσα από τη σωματικότητα ως εργαλείο και φιλοσοφία.

Έτσι,παρακολούθησε σειρά εκπαιδευτικών σεμιναρίων από την Ένωση Χοροθεραπευτών Ελλάδας αναφορικά με τη χοροκινητική και τον κλασσικό χορό,το σύστημα Laban και την Πρωτόγονη Έκφραση. Έχει εκπαιδευτεί από τη Βαρβάρα Σολομωνίδου στο σύστημα Ultimate Pilates of Greece ως Pilates instructor (Mat,Reformer,Wunda Chair,Fitball,Semiball,toning balls, Elastic bands,Foamroller,Ring,Pilates Stick,Pilates for Men,for kids,for Pregnancy,for Osteoporosis κ.α.).

Είναι Aerial Yoga instructor,εκπαιδευμένος σε δύο εκπαιδευτικά α)Swaha ,από τον Ευάγγελο Αποστολόπουλο και την Tanya Popovich και β) Aerialife Level up,από τη Μαρία Μαγκανάρη και Γιάννη Καρβέλη. Γίνεται Yoga instructor,πιστοποιημένος από δύο εκπαιδευτικά προγράμματα 200h.,με δασκάλους τον Ευάγγελο Αποστολόπουλο και τη Jonni Lyn Friel (Athenstrainers) το πρώτο και Άννα Ζώρζου,Κατερίνα Κατσογρεσσάκη και Νίκο Φλωράκη (YogaWorks) στο δεύτερο.Και ,φυσικά, συνεχίζει την εκπαίδευσή του στη Yoga για τις 300 h στο YogaWorks.

Έχει εκπαιδευτεί σε Kettlebells,Suspension Training-Trx και Yoga for Kids. Έχει παρακολουθήσει σεμινάρια και workshops αυτοάμυνας με τη Σου Παπαδάκου και Yoga με το Σπύρο Καπνιά Garudanada,Μιχάλη Φιλίνη,Garth Hewitt. Εκπαιδεύεται στην Ashtanga από το Δημήτρη Παπαδάκη και στο Τang Soo Do (Κορεατικό Καράτε) από το Master Χριστόφορο Χριστοδούλου,6ο Dan.

Διδάσκει επί σειρά ετών Θέατρο και αυτοσχεδιασμό σε σχολεία.Είναι Δάσκαλος Θεάτρου στην ΕΣΤΙΑ (Κέντρο Κοινωνικής Φροντίδας για άτομα με νοητική υστέρηση),σκηνοθετεί,επιμελείται της κίνησης σε θεατρικά σχήματα,εμφανίζεται ως χορευτής,μίμος κ.α. Έχει συμμετάσχει σε στο δημιουργικό και εκπαιδευτικό κομμάτι events,ασχολείται με συγγραφή θεατρικών έργων,ποίησης,με την αρθρογραφία ,ενώ τελευταία συγκεντρώνει την πείρα του ,για να συγκροτήσει το σύστημα Yog@drama ερευνώντας τη σύνδεση της Yoga και των Πολεμικών Τεχνών με το Θέατρο.

Ο Βασίλης Γιαννόπουλος είναι απόφοιτος του Τ.Ε.Φ.Α.Α Αθηνών, με ειδικότητα «Άσκηση, Ευρωστία και Υγεία». Έχει δουλέψει σε γυμναστήρια στο κομμάτι του fitness, και του Personal Training.

Το 2017 έρχεται σε πρώτη επαφή με τη μέθοδο Pilates και την επόμενη χρόνια πραγματοποιεί την εκπαίδευση για το Mat της διεθνώς αναγνωρισμένης MK Pilates, από τους Michael King και Malcolm Muirhead.

Τα τελευταία 2 χρόνια χρόνια δραστηριοποιείται ως δάσκαλος Pilates είτε σε group είτε σε εξατομικευμένη άσκηση στοχευμένη στις ανάγκες του ασκούμενου.

Το 2018 γίνεται δεκτός στο Μεταπτυχιακό πρόγραμμα σπουδών του Τ.Ε.Φ.Α.Α Δ.Π.Θ, «Λειτουργική Διαχείρηση Τραυματισμών σε Αθλητές και Ασκούμενους», όπου το ολοκληρώνει το Φεβρουάριο του 2020 με βαθμό Άριστα.


Η Λητώ Δούμουρα είναι πιστοποιημένη δασκάλα γιόγκα, απόφοιτη του 200-hour-YogaWorks Teacher Training. Έχει παρακολουθήσει αρκετά σεμινάρια και workshops με καταξιωμένους Έλληνες και ξένους δασκάλους από διάφορα συστήματα και παραδόσεις, μεταξύ των οποίων η Άννα Ζώρζου, ο Νίκος Ζωγράφος, η Βούλα Μπόλου, η Shiva Rea, o Edwin Bergman, o Alessandro Ortona, ο Chuck Miller, o Parveen Nair, ο Greville Henwood, o Rusty Wells, o Kranti , ο Garth Heiwitt και ο Simon Park.

Πέρα από τη βασική εκπαίδευσή της στο σύστημα YogaWorks, έχει παρακολουθήσει Teacher Trainings στο σύστημα Prana Flow: Embodying the Flow με τον Simon Park, καθώς και Meditation in Flow - Mantra, mudra and movement και Elemental Vinyasa - Embodying the flow of nature με την ιδρύτρια του συστήματος Shiva Rea.

Επίσης, έχει εκπαιδευτεί στη γιόγκα για παιδιά (Groovykids Yoga Teacher Training με τον Greville Henwood) καθώς και στη Γιόγκα Νίντρα και στο NLP με τη Valerie Saier. Ακόμη, έχει παρακολουθήσει online courses με τη Sianna Sherman, την ιδρύτρια του συστήματος Mythic Yoga Flow, και είναι θεραπεύτρια ρέικι 1ου και 2ου βαθμού.

Όλες αυτές οι εμπειρίες της έδωσαν έμπνευση και τη βοήθησαν να κατανοήσει σε μεγαλύτερο βάθος την αξία και τα οφέλη της γιόγκα για όλους τους ανθρώπους και τις ηλικίες. Τέλος, έχει εκπαιδευτεί στην Περιγεννητική Γιόγκα με τη μαία Άννα Κονοβέση. Καθώς έχει βιώσει και η ίδια δυο φορές το μαγικό ταξίδι προς τη μητρότητα, στόχος της είναι να βοηθήσει τις εγκύους να απολαύσουν την ιδιαίτερη περίοδο της εγκυμοσύνης και να εξοικειωθούν με τις όποιες αλλαγές συμβαίνουν κατά τη διάρκειά της, προετοιμάζοντάς τες με σεβασμό και αγάπη για τον επερχόμενο τοκετό.